ANA SAYFAÇOCUKUyku zamanı!

Uyku zamanı!

YAYIN TARİHİ

Kendinizi onun uykusunun kölesi gibi mi hissediyorsunuz? Hiç de öyle değil. Onun uykusunu kontrol altına alabilirsiniz… Bebeğinizi kolay uyutmanın yolları var! İşte size 8 öneri…

1 ALTI KURU OLSUN

Altını ne zaman ıslatacağını kestirmek güç. Ancak siz yine de onu uykuya altı kuru yatırın. Böylece mışıl mışıl uykuya dalacaktır. Bu arada o uyurken de altını değiştirebilirsiniz. Eğer altını çok ıslatmışsa ya da kakasını yapmışsa altını sessizce değiştirin ki pişik olmasın, rahat etsin.

2 UYKUYA HAZIRLANSIN

Onu yatağına yatırın ve rahat uyumasını sağlayın. Bırakın agucuk gugucuk sesleriyle kendi kendini dinlesin ve kendi sesinden yorulup uyuyakalsın. Sakinlik bir bebeğin en iyi arkadaşıdır.

3 UYKUSU GELDİĞİNDE

Gereksiz gözyaşı akmasın. Uykusu geldiğinde zaten kendini belli edecektir. Saatlerce ağlamasına gerek yok. Siz de bir bakışından uykusunun geldiğini ve o nedenle huysuzluk ettiğini anlayabilirsiniz. Uyku vakti çok geçmeden hemen yatağına yatırın.

4 RAHATSIZ ETMEYİN

Yavaş olun biraz, hişşşşş…. uyuyor, gürültü etmeyin! Müziğin sesi çok açık olmasın, çok yüksek ses olmasın. Rahat uyuması için sessiz ortam şart. Ancak son derece sessiz, sesten steril ortamlar da bebeğinizi rahatsız edebilir. Çünkü her zaman o ortamı yaratamayabilirsiniz.

5 MASAJI DENEYİN

Miniğinize yapacağınız masajlar onun uykusunu getirecektir. Hafif, dinlendirici bir müzik eşliğinde, organik bebek yağlarıyla bebeğinize uyku öncesi yapacağınız masajlar onun mışıl mışıl uyumasını sağlar. Akşam eşiniz geldiğinde belki siz de ondan size masaj yapmasını isteyebilirsiniz. Bunu hak ettiniz!

6 UYKU GÜNLÜĞÜ

Küçük bir not defterine uyku düzenini not edin. “Bugün üç kez uyandı, bugün az ağladı…” gibi. Böylece onu zaman içinde daha iyi tanırsınız. Ne zaman ne istediğini anlamanıza yardımcı olur. Hem ileride de nasıl bir uyku düzeni olduğunu kendi de görebilir. Vize ve finallere hazırlandığı yaşta bir zamanlar günde 15 saat uyuduğu zamanlar olduğunu bilmek hoşuna gidecektir!

7 UYKU DÜZENİ ŞART

Tabii ki bebeğiniz arada başka yataklarda, başka evlerde uyuya kalabilir. Annenize, arkadaşınıza gidersiniz ve öğle uykusunu orada uyuyabilir. Bu çok normal ancak çok sık olmamalı. Bebeğinizin bir uyku düzeni olmalı. İki günde bir başka bir evde, başka bir odada uyanmamalı. Eğer çalışıyorsanız ve annenizde kalıyorsa orası da onun uyku düzeninin bir parçasıdır. Sonuçta düzen en büyük anahtarımız.

8 AYNI YATAKTA

Uzmanlar geceleri bebeğinizle aynı yatakta yatmanızı önermiyor. Ancak gündüzleri yatağınızda birlikte, uykudan önce biraz oynamak ona iyi gelecektir. Gün içinde özlediği kokunuzla aynı yatakta olmak onu rahatlatıp mutlu eder.

spot_img

SON YAZILAR

Anlamlı iş birliği

Sherwood Resorts and Hotel,1863 yılından bu yana “Eğitimde Fırsat Eşitliği” misyonuyla çalışmalarını sürdüren Darüşşafaka...

Ara tatil kampanyası

Penti, ara tatili 1 alana 1 hediye kampanyası ile başlattı. Marka, 17 Ocak'tan itibaren...

Sömestirde dijital disiplin…

Sömestir tatili, çocukların dinlenmesi, eğlenmesi ve gelişimlerini destekleyecek aktivitelerle zaman geçirmesi için önemli bir...

Tatil başlasın!..

Çocuklar tatil heyecanı ile karne heyecanını birlikte yaşıyor. Bazen de karnenin nasıl olacağına dair...

KAÇIRMAYIN

DİĞER YAZILAR...

Sömestirde dijital disiplin…

Sömestir tatili, çocukların dinlenmesi, eğlenmesi ve gelişimlerini destekleyecek aktivitelerle zaman geçirmesi için önemli bir...

Bitmeyen sorular…

Doğum kadın yaşamının en önemli yaşam deneyimidir. Normal doğuma engel olacak bir problem yok...

Teknoloji bağımlısı çocuklar!

Teknoloji bağımlılığı ne yazık ki çocuklarda son yıllarda giderek artış gösteriyor. Teknoloji bağımlılığının 3-6...