ANA SAYFAAJANDAKİTAPRenkli ve sürükleyici bir yolculuk...

Renkli ve sürükleyici bir yolculuk…

YAYIN TARİHİ

Mundi Çocuk’ mayıs ayında birbirinden renkli dört kitapla okurlarıyla buluştu. Ahtapotların Sıfır Kemiği Vardır, Bir Dinozoru Nasıl Yakalarsın ile Pamuk ve Ben kitapları, gerek ilginç konuları gerekse renkli çizimleriyle minik okurlara hoş bir okuma deneyimi yaşatacak. Ödüllü yazar Marianne Musgrove’ın Aramızda kitabı ise, aile olmanın ve beklenmedik sorumluluklar altında büyümenin zorluklarını gösterirken, iki kardeşin duygusal hikâyeleriyle daha büyük yaş grubundaki çocukları sımsıcak bir yolculuğa çıkaracak.

Mundi Çocuk, mayıs ayında dört yeni çocuk kitabının tanıtımını yaptı.

Sayıların gücünü öğreten bir kitap

Ahtapotların Sıfır Kemiği Vardır, daha adıyla ilgi uyandıran kitaplardan. İsmi, konusu hakkında da ipucu taşıyor. “Bir kara ayının kalbi bir saatte kaç kez atar?”, “Bir günde kaç kere nefes alırsın?”, “Seninle bulutlar arasında kaç metre var?” gibi birçok sorunun yanıtını içeren kitap, miniklere sayıların gücünü öğretiyor. Anne Richardson’ın kaleme aldığı metni, Andrea Antinori’nin renkli ve sevimli çizimleri tamamlıyor. Çocuklara da birlerden binlere, milyonlara kadar uzanan sayılar dünyasında büyüleyici bir yolculuğa çıkmak kalıyor.

Bir dinozor yakalamaya ne dersiniz?

Adam Wallace’ın kaleme aldığı Bir Dinozoru Nasıl Yakalarsın, okullarındaki bilim fuarına bir dinozor yakalama fikriyle katılmayı kafaya koyan bir grup arkadaşın sürükleyici maceralarını anlatıyor. Andy Elkerton’ın çizimleriyle, çocukları görsel bir yolculuğa da çıkaran kitap, dinozor yakalama macerasına katılmak isteyen minikleri bekliyor.

Miniklerle kayıplar üzerine konuşmak…

Alicia Acosta’nın yazdığı Pamuk ve Ben, çocuklara anlatılması zorlu konulardan birine odaklanıyor, ölüme. Bir kız çocuğunun köpeğinin ölümüyle girdiği yas sürecini, başının üzerinde dolaşan “karabulutlar”, gözüne kaçmış sabun köpüğünün neden olduğu gözyaşları, kalbini sıkıştıran ahtapot kollarıyla anlatan kitap, Mercé Galí’nin naif çizimleriyle çocuklara ölümün de hayatın bir parçası olduğunu gösteriyor.

Beklenmedik sorumluluklar altında büyümenin zorlukları üzerine

2008’de ilk romanı Endişe Ağacı, Avustralya Aile Terapistleri Çocuk Edebiyatı Ödülü’ne layık görülen, Ulusal Çocuk Barış Edebiyatı Ödülü için kısa listeye kalan Marianne Musgrove’ın kitabı Aramızda, aile olmanın ve beklenmedik sorumluluklar altında büyümenin zorluklarına odaklanıyor. Tek yakınları demans belirtileri göstermeye başlayan büyükbabaları olan Mackenzie ve kız kardeşi Tahlia, yetimhaneye gönderilmemek için bunu sır olarak saklamaya karar verince, işlerin normal yürümesini sağlama sorumluluğunu da üstlenirler… İki kardeşin duygusal hikâyeleriyle çocukları sımsıcak bir yolculuğa çıkaracak olan kitap, yetişkin rolüne itilen bir kızın hikâyesini esprili bir dille anlatıyor.

spot_img

SON YAZILAR

Bitmeyen sorular…

Doğum kadın yaşamının en önemli yaşam deneyimidir. Normal doğuma engel olacak bir problem yok...

Küçücük…

Yedi yaş ve üzeri çocuklar için iletişimin iyileştirici gücünü anlatan muzip bir öykü; Küçücük... Redhouse...

İpek’ten bir yol…

Acıbadem Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı bilimin ve sanatın ışığıyla açıldı… Dünyaca ünlü bilim insanı...

Çocuklar tekrar podyumda!

Çocuklar podyumu çok sevdi!.. Geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen ve ilk etkinliği ile çok ses...

KAÇIRMAYIN

DİĞER YAZILAR...

Küçücük…

Yedi yaş ve üzeri çocuklar için iletişimin iyileştirici gücünü anlatan muzip bir öykü; Küçücük... Redhouse...

Kar melekleri

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan, Zeynep Alpaslan’ın yazdığı Kar Melekleri, farklılıkları kabul etme...

Çocuklara mektuplar

Çocuk şarkılarıyla tanınan, her notasında daha yaşanılabilir bir dünyayı hatırlatan Banu Kanıbelli, bu kez...