Molfix, ‘Hayat Bağım’ projesi ile ‘Dünya Prematüre Günü’nde de anne ve bebeklerin yanında olduğunu projenin verilerini paylaşarak duyurdu!

Bebeklerin sağlıklı gelişimlerini destekleyen bir yaklaşımla Türkiye’de prematüre ve sağlıksız bebek kayıplarını azaltmak için Molfix, “Hayat Bağım” ile bu yıl da binlerce anne ve bebeğe ulaştı. 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nde projenin verilerini paylaşan Molfix; çocuk gelişimi konusunda yüzde 58, güvenli bağlanma konusunda yüzde 65’lik farkındalık sağlanırken hastalık bilinç düzeyinde yüzde 99 oranında artış oranına ulaşıldığını açıkladı.
Molfix, prematüre bebeklerin hayata güvenle bağlanmasına katkı sağlamak üzere beş sene önce ‘Hayat Bağım Güvenli Bağlanma Programı’nı başlatarak, 2023 yılında toplamda 165 bin ebeveyn ve bebeğine ulaştığını açıkladı.

T.C. Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü ve Bebek Ruh Sağlığı Derneği iş birliği ile devam eden program kapsamında bugüne kadar; 31 ildeki 35 hastaneye 350 birim hayati ekipman desteği sağladı. 165 bin anne ve babaya rehber psikologlar eşliğinde “güvenli bağlanmanın önemi”, “yenidoğan yoğun bakım sonrası evde bakım” ve “çocuk gelişimi” konularında eğitimler düzenledi. Ayrıca akademisyenler tarafından 3 bin ebe ve hemşireye ‘’Ebeveynlerle İletişim’’ ve “Güvenli Bağlanma” alanında seminerler ve 100 bin bilgilendirme materyali ile 2 bine yakın belediye çalışanına farklı eğitimler verildi.
Deprem bölgesine ‘Hayat Bağım’ ile tam destek!
2023 yılında Molfix, Hayat Bağım programı ile Türkiye’de yaşanan depremden etkilenen 11 ilin yaralarını sarmak üzere, bu bölgelerde 11 hastanede bebeği yenidoğan yoğun bakımında kalan anne, anne adayları ve babalara eğitimler, ebe ve hemşirelere seminerler verdi. Program özelinde de hastanelere hayati ekipman bağışı gerçekleştirilerek bebek ve ebeveynlere destek sağlandı.
Molfix, önümüzdeki dönemde de depremden etkilenen bölgelere proje kapsamda destek olmayı sürdüreceklerini, daha fazla bebeğin hayata tutunması ve tedavi olmasına imkân sağlamayı hedeflediklerini belirtiyor.