Latest Posts

Yeni yeme alışkanlığınız…

Hamilesiniz ve çok daha sağlıklı beslenme dönemine girdiniz. İki kişilik yemek yerine sağlıklı besinlere odaklanmalısınız. Şimdi yeni yeme alışkanlığı edinme sırası!

hamile yemek

Bazen çok yeseniz bile aç hissedeceksiniz, bazen bulantılarınız olacak, bazen canınız mevsiminde bulmanın imkansız olduğu yiyecekler çekecek, bazen hiç sevmediğiniz halde aklınıza bir tatlı düşecek! Çok normal çünkü hamilesiniz… Hamilelikte yeme düzeninizdeki değişikliklere hazır olun. Ancak ne olursa olsun ufak kaçamaklar dışında ipin ucunu kaçırıp sağlıksız yeme alışkanlığı kazanmayın. Unutmayın siz sağlıklı beslenin ki miniğinizde sağlıklı beslensin!

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK

O kocaman dondurmayı yemeden önce, hamileyken normalden sadece 200 kalori daha fazla almanız gerektiğini unutmayın. Anlayacağınız eskilerin; “Sen iki canlısın ye, yiyebildiğin kadar” sözü artık geçerli değil. Enerji almak için öğlen vakti bir avuç fındık, akşam üzeri ise bir muz yiyebilirsiniz. Sağlıklı beslenmeniz çok önemli. Bebeğiniz de sizin yediklerinizden besleniyor unutmayın. Çok canınız istediyse tabii dondurma yiyeceksiniz, ancak abartmadan.

KRAKER VE YAĞSIZ TOST

Hamileliğin özellikle ilk aylarında anne adayları çok mide bulantısı çeker. Mide bulantısının yanında midede kazınma ve yanma da görülebilir. Bu tür rahatsızlıkları gidermenin en iyi yolu, yağsız tost yemektir. Bir de çubuk krakerler de midenin suyunu alır ve anne adayını rahatlatır.

GEREKSİZ KALORİLERDEN KAÇININ

Zengin bir beslenme programı uygulayın. Her çeşit gıdadan alın. Et, süt, sebze, meyve, karbonhidrat… Tek tip beslenmeden kaçının. Abur cuburlardan uzak durun. Ekmek de yiyin, makarna da. Ekmek zararlıymış deyip hiç karbonhidrat alımı yapmayan hamileler oluyor ne yazık ki. Oysa bebeğinizin ve sizin her türlü besine ihtiyacınız var. O nedenle tek tip beslenmeden kaçının.

BAZEN HEP AÇ HİSSEDERSİNİZ

Özellikle üçüncü aydan sonra sofradan yeni kalksanız dahi kendinizi, bütün gün hiçbir şey yememiş gibi hissedersiniz. Bu, o dönemlerde metabolizmanızın hızlı çalışmasından kaynaklanır. Süt, muz, yumurta gibi sizi tok tutacak gıdaları bol tüketin. Sık sık ve az yemek yiyin. Gün içerisinde kendinizi çok acıkmış hissederseniz meyve yiyin. Meyve şekeri size enerji verecektir.

İyice kaynamış yumurtayı bolca tüketebilirsiniz. Ayrıca sebzelerle de zenginleştirdiğiniz ve iyi pişirdiğiniz omlet de hiç fena olmaz! Yumurtadan alacağınız kalsiyum ve protein bebeğiniz için çok gerekli.

Peynirli omlet

NELER YİYEBİLİRSİNİZ?

BEBEK GELMEK ÜZEREYKEN Doğumdan önce enerji veren gıdalar tüketin. Acılı, baharatlı yiyecekleri de öneriyor uzmanlar. Uterusun kasılıp gevşemesine yardımcı olduğu için acılı yiyecekler yiyebilirsiniz. Tabii hemoroit ya da mide sorununuz yoksa. Çok yememenizde fayda var. Lifli gıdaları da tüketmelisiniz. Ispanak hem lifli hem bir enerji deposu olduğu için önerilir.

HASTANEDE ATIŞTIRMALIK Bol bol su için. Meyve suyu da olur. Muzu da içindeki potasyum nedeniyle uzmanlar öneriyor. Gazlı içeceklerden kaçının. Hatta doğum öncesi ve sonrası için de birkaç haftalık dönemde kesinlikle gazlı içecekler içmeyin.

YENİ ANNENİN YEMEĞİ Doğumdan hemen sonra, ılık bir çay ile tost sizin için en ideali. Ancak doğru düzgün, zengin besin değeri içeren yemeğinizi yemek için geç kalmayın. Güzel bir spagetti ya da iyi pişmiş bir kırmızı et sizin asıl ihtiyacınız olan yiyecekler. Onca yorgunluktan sonra bolca karbonhidrat ve proteine ihtiyacınız olacak!

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.